GORSKO KOLESARSKI VIKEND ZGORNJESAV’C
25. June, 2020

TURA

 

V NEKAJ BESEDAH

Ste z vašim gorskim kolesom že popolnoma spoznali Zgornjesavsko dolino. Vabimo vas na gorsko kolesarski vikend v Mojstrano, v katerem vam bomo pokazali, kaj vse vam ponuja  Zgornjesavska dolina. Vikend poln lepih doživetij, razgledov, dobre družbe in seveda, kar je kolesarjem najbolj pomembno, tudi veliko enoslednic na turah.

V idilični vasici pod Triglavom so se v preteklosti izvajale številne dejavnosti. Fužinarstvo, rudarstvo in cementna industrija, a vendar je skozi vso zgodovino Mojstrana turiste privabljala s svojo edinstveno lego. Ob vstopu v Triglavski narodni park je umeščena pred tri alpske doline in s pogledom na Karavanke nam ponuja obilico možnosti tudi za gorsko kolesarske ture.

Na prvi popoldanski turi, namenjeni temu, da vas bodo naši vodniki boljše spoznali, bomo oblikovali različne skupine, ki bodo v naslednjih dveh turah kolesarile na podobnih lokacijah, vendar bo zahtevnost in količina kolesarjenja prilagojena posamezni podskupini. Ture bodo vključevale 30-55 kilometrov kolesarjenja na katerem bomo premagali med 1000 do 1500 višinskih metrov vzponov. Vzponi bodo večinoma potekali po makadamskih cestah, medtem ko se bomo le teh pri spustih izogibali. Spusti so ocenjeni med S3 in S5. Seveda prilagojeni podskupinam. Glede na dejstvo, da bomo razdeljeni v podskupine pričakujemo, da bodo skupinice precej homogene. Vendar vas kljub temu želimo opozoriti, da naši izleti niso tekmovalne narave vendar poizkušamo na turah kolesariti z uživaškim tempom. Poleg tega tudi spoznati nekaj novega, se naučiti nekaj o kolesarstvu in krajih, kjer kolesarimo ter poleg tega neizmerno uživali. Ture bodo izvajali izkušeni lokalni kolesarski vodniki.

Za ture je potrebna osnovna fizična kolesarska kondicija in zavedanje da je tura celodnevna.
Vikend organiziramo v partnerstvu s Kofler Šport agencijo, Šport 11-11 in Turizmom Kranjska Gora.

Za več informacij in rezervacijo sledite povezavi: ZGORNJESAV’C

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *